Kokosnaki- bezglutenowe pyszności

Małe co nieco- bez cukru, bez glutenu- bardzo wciągające i niebezpieczne:))) Podaję przepis na dużą porcję-sama robię zawsze z połowy- za bardzo kuszą – jak tak leżą i się do mnie rumienią;)

Składniki:

170 g kleiku ryżowego (dla niemowlaków- bez cukru i dodatków smakowych- po prostu 100% mąki ryżowej)

4 jajka

100 g wiórków kokosowych

kostka masła

banan

Oddzielić białka od żółtek. W misce utrzeć masło, żółtka, banana. Ubić pianę z białek. Dodać do masy maślanej kleik i wyrobić. To połączyć z pianą z białek, Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim lekko spłaszczone kuleczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C. Piec około 20 min do zrumienienia.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>